Ate de Jong

Op zaterdag 8 april komt de in Aardenburg geboren filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent Ate de Jong naar FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen. Hij geeft deze avond een introductie van zijn film ‘Love is thicker than Water’ en gaat in gesprek met René Mioch over de film. Deze romantische comedy is opgenomen in Engeland en onlangs in Utrecht in première gegaan. De film biedt een even uitzonderlijke als ontroerende blik op romantiek en de kracht die nodig is om familiebanden te overtroeven.

Verwijzend naar Romeo & Juliet is LOVE IS THICKER THAN WATER een verhaal over geliefden uit verschillende sociale milieus. Vida stamt uit een gefortuneerde Joodse familie uit Londen. Fietskoerier Arthur werd geboren in een arbeidersfamilie uit een mijnstadje in Wales. Ondanks hun verschillende afkomsten worden de twee stapelverliefd. Hun relatie wordt echter zwaar op de proef gesteld als beide families elkaar voor het eerst ontmoeten. Horen deze geliefden wel écht bij elkaar? Romantisch drama met animatiescènes, over de liefde en de enorme kracht die nodig is om sterke familiebanden te overtroeven. In de hoofdrollen spelen Johnny Flynn (KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK), Lydia Wilson (ABOUT TIME, NEVER LET ME GO, STAR TREK BEYOND), Juliet Stevenson (TRULY MADLY DEEPLY, SECRET RAPTURE, EMMA, BEND IT LIKE BECKHAM, MONA LISA SMILE) en Henry Goodman (NOTTING HILL, AVENGERS: AGE OF ULTRON, TAKING WOODSTOCK). 

LOVE IS THICKER THAN WATER is een gevoelig, ongebruikelijk verhaal over liefde gelardeerd met bijzondere animatiescènes. De film is een coproductie, geregisseerd door Ate de Jong en de Britse Emily Harris, die een even uitzonderlijke als ontroerende blik voorschotelen op romantiek en de kracht die nodig is om familiebanden te overtroeven.