Muziekoptredens

Tijdens FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen zijn er diverse muziekoptredens.

Dinsdag 4 april – openingsgala
22.30 – 23.00   Blue Steam

Blue Steam verzorgt het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud; een swingende rock-and-roll en bluesband die covers spelen uit de vijftiger- en zestiger jaren. Deze band heeft met de gemiddelde leeftijd van ruim 70 jaar al heel wat ervaring!

 

Dinsdag 4 april – openingsgala
23.00 – 24.00     Raymond van het Groenewoud + band

Raymond van het Groenewoud (1950) is een Belgisch zanger, gitarist en pianist. We zijn er bijzonder ‘fier’ op dat hij voor ons op zal treden tijdens het openingsgala op dinsdagavond 4 april. Stil blijven staan is geen optie als hij samen met zijn band zijn liedjes ten gehore brengt. Want zeg nou zelf; Wie kent hem niet? Iedereen zal zijn liedjes herkennen als hij inzet met songs als ‘Meisjes’, Liefde voor Muziek of ‘Je veux  de l’amour’! Deze sympathieke tekstdichter, filosoof en clown zoals hij zichtzelf ook wel noemt, weet het publiek als geen ander te bespelen en te beroeren met zijn soms filosofische maar vaak opgewekte teksten en muziek.

Woensdag 5 april - Seniorenmiddag
16.15 – 17.00     AMBRAS

De mannen van Ambras: Piet Scheerders, Jos Neve, Hans en Rob van Bellen, trekken ondertussen al 35 jaar door het Zeeuwse Land. Gewapend met gitaar, viool en accordeon brengen ze op hun eigen-wijze, en met verhalen in sappig dialect, liederen van en over de streek.

Woensdag 5 april – Ladies Night
21.30 – 23.00     Under Cover Rythms

Deze jonge band begint in de regio Zeeland al behoorlijk de weg te timmeren. Undercover Rhythms bestaat op dit moment uit 3 bandleden en 1 technieker/manager. Sanne, Dominique, Joep en Rick. Deze uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige band won diverse talentenjachten. 

Donderdag 6 april – Ondernemersdag
17.00 – 19.00     Woodworks

Woodworks is een akoestische band uit Zeeland met een groot repertoire  waarbij vooral folkmuziek de boventoon voert. ‘Hout werkt’ is de directe vertaling van Woodworks. Wij werken/spelen op houten instrumenten akoestische muziek. Daarbij maken wij gebruik van gitaar, contrabas en cajon. Woodworks speelt sinds eind 2010 en heeft een goede live reputatie opgebouwd. Evenementen zoals Noordzee Zomerfestival in Katwijk, Irish festival in Theater de Tamboer (Hoogeveen), Havenfeesten Zierikzee, Bokbierfestival in de Beurs van Berlage (Amsterdam), Irish Festival Balver Höhle (Duitsland) zijn slechts enkele voorbeelden van  waar zij hun muziek ten gehore brachten. Eén ding  is zeker: overal waar zij komen, wordt het feest. Bij de opzwepende muziek en door het enthousiasme van de drie muzikanten is het gewoon onmogelijk stil te blijven staan!

Donderdag 6 april: arrangement ZVA & CTV Zeeland
21.15 – 22.15 uur   Bound by Law

Letterlijk gebonden door de wet: Man & Vrouw, Pascal & Merel. Covers door de tijd heen in een verrassend akoestisch jasje. Meerdere lagen over elkaar door gebruik van een loopstation, dus een vol geluid.