Openingsavond : Sprakeloos

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen viert haar eerste lustrum van dinsdag 4 t/m zondag 9 april 2017 in CineCity Terneuzen.

We openen dit jubileumfestival met de bijzonder mooie en aangrijpende film Sprakeloos. Sprakeloos is een film van Hilde van Mieghem naar de succesroman van Tom Lanoye. Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.
Tijdens het festival zal schrijver Tom Lanoye aanwezig zijn, alsmede diverse cast & crewleden.

Het festival wordt allereerst officieel geopend door de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters, waarna de gasten getrakteerd worden op de bijzondere openingsfilm Sprakeloos.

Special guest tijdens het openingsgala op 4 april is niemand minder dan Raymond van het Groenewoud. Er staat ons na de film een swingend optreden te wachten! 

Iedereen is welkom deze bijzondere happening bij te wonen waarbij ook de Masters of Ceremony René Mioch en Roel van Bambost aanwezig zullen zijn.

Een kaartje voor deze avond kost €35,-. Dit is inclusief film, optreden, en  hapjes en drankjes gedurende de gehele avond. 
De dresscode voor de avond: Black tie 

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud (1950) is een Belgisch zanger, gitarist en pianist. We zijn er bijzonder ‘fier’ op dat hij voor ons op zal treden tijdens het openingsgala op dinsdagavond 4 april. Stil blijven staan is geen optie als hij samen met zijn band zijn liedjes ten gehore brengt. Want zeg nou zelf; Wie kent hem niet? Iedereen zal zijn liedjes herkennen als hij inzet met songs als ‘Meisjes’, Liefde voor Muziek of ‘Je veux de l’amour’! Deze sympathieke tekstdichter, filosoof en clown zoals hij zichzelf ook wel noemt, weet het publiek als geen ander te bespelen en te beroeren met zijn soms filosofische maar vaak opgewekte teksten en muziek.
Het voorprogramma wordt verzorgd door de band Blue Steam; een swingende rock-and-roll en bluesband die covers spelen uit de vijftiger- en zestiger jaren.